Industry

A inceput Adunarea Generala IATA 2014

By 01-06-2014 September 8th, 2014 No Comments
alt

Pe 1 iunie, la Doha a inceput Adunarea Generala anuala IATA (International Air Transport Association), care va dura pana pe 3 iunie. Iata, pe scurt, temele de discutie.

Declaratii in prima zi: CEO-ul Lufthansa a facut turul evenimentului alaturi de Akbar Al Baker, CEO-ul Qatar Airways, care are o mana fracturata. “I-am zis sa nu zboare cu Etihad in Economy!”, a glumit CEO-ul german. Seful de vanzari Boeing: “Airbus nu va putea sa ofere A330neo la un pret care sa concureze 787-10.”

Potrivit IATA, aproape 1000 de persoane sunt asteptate sa ia parte la a 70-a Adunare Generala anuala (AGM) si la World Air Transport Summit. Gazduit de Qatar Airways, evenimentul are loc sub patronajul Emirului din Qatar, Seicul Tamim bin Hamad Al-Thani. Adunarea Generala IATA reuneste presedintii si membri de top ai celor 240 de companii aeriene care formeaza organizatia, linii ce transporta 84% din traficul global.

Temele de discutie.
Pe langa disparitia Boeing-ului 777-200ER Malaysia Airlines (zborul MH370), cei prezenti la IATA AGM 2014 vor mai discuta despre: cum pot afecta problemele economice viitorul aviatiei; siguranta aviatiei; solutii pentru monitorizarea constanta a avioanelor de linie; modul in care guvernele trateaza aviatia comerciala. Dintre vorbitorii primei zile ii amintim pe:

Akbar Al Baker, Chief Executive Officer, Qatar Airways
David Barger, Chief Executive Officer, JetBlue Airways
Ivan Chu, Chief Executive Officer, Cathay Pacific Airways
Andres Conesa Labastida, Chief Executive Officer, Aeromexico
Willie Walsh, Chief Executive Officer, International Airlines Group
Moderator: Richard Quest, CNN International Business Correspondent

Este pentru a 4-a oara cand Adunarea Generala IATA are loc in Orientul Mijlociu. In aceasta regiune, aviatia asigura doua milioane de job-uri si 116 miliarde de dolari ca activitate economica. In ultimii 10 ani, traficul realizat de companiile din Orientul Mijlociu a crescut de la 4% la 9% din cel global, cea mai mare parte provenind de aici, din zona Golfului”, a afirmat Tony Tyler, CEO-ul IATA. A 70-a Adunare Generala IATA are loc in anul in care am aniversat un secol de aviatie comerciala. Asa cum va spuneam in prima zi din 2014, pe 1 ianuarie 1914 era operat primul zbor comercial peste golful Tampa, Florida.

alt

alt

alt

Leave a Reply