Features

37 de ani deasupra norilor și zero absențe

alt

După 37 de ani în care n-a lipsit o zi de la serviciu și peste 12,5 milioane de mile petrecute în aer un căpitan al companiei Delta Air Lines a fost nevoit să pună punct carierei.

Motivul? Căpitanul Calvin “Cal” Flanigan a împlinit 65 de ani pe 9 martie, astfel că 8 martie a fost ultima sa zi în cockpit înainte de a se pensiona. Căpitanul veteran a efectuat ultimul său zbor pe ruta Los Angeles-Atlanta la bordul unui Boeing 777, aeronava fiind întâmpinată la aterizarea pe aeroportul Hartsfield-Jackson (ATL) de tradiționalul salut al tunurilor cu apă. Flanigan și-a început cariera ca mecanic în 1968, dar și-a realizat ulterior visul său din copilărie de a deveni pilot. “Încă de când eram mic – aveam 9 sau 10 ani – și urmăream avioanele decolând am știut că îmi doresc să zbor”, a declarat căpitanul.

alt

În cei 37 de ani petrecuți în cockpit Calvin a zburat peste 12,5 milioane de mile și a vizitat mai mult de 95 de orașe diferite, acumulând 27.000 de ore de zbor și devenind astfel cel mai experimetat pilot Delta Air Lines. Întrebat ce va face după pensionare, Flanigan a declarat că va călători mai mult alături de soția sa. Și mai interesant este că veteranul căpitan nu a lipsit niciodată de la job în cariera sa, fie că a activat ca mecanic sau căpitan.

Ceilalți angajați Delta Air Lines îl consideră un model demn de urmat. “A fost primul timp de 8 ani și cred că așa ceva nu se va mai întâmpla, cel puțin nu cât voi trăi eu”, a declarat Steve Dickson, un angajat al companiei americane. La rândul său Flanigan a declarat că oamenii îi vor lipsi cel mai mult. Chiar dacă a mai avut oferte de pensionare înainte de atingerea vârstei limită, Flanigan a vrut să zboare până în ultimul moment. Regulamentul Delta prevede ca piloții să se pensioneze la împlinirea vârstei de 65 de ani.

alt

Leave a Reply